Nytt funn

Jeg var på besøk hos noen nye venner på Lien Gård ved Svorkmo, sør for Orkanger. Der var det to trønderlån fra litt før 1850, og gården har vært i familien hele tiden. Jeg så flere rom der det var gulvbord med avsmalning , og lengste lengder på drøyt tre meter. Og ganske riktig: På låven fant vi skottbenken. Den er 3.30m lang, og har noen annerledes detaljer enn de jeg har sett her på bloggen tidligere. Jeg hadde ikke all verdens tid til å gjøre skikkelig dokumentasjonsarbeid, men den står trygt. Jeg fant også en høvel med meier, som kan høre til benken. Nøyere dokumentasjonsarbeid må gjøres.

This slideshow requires JavaScript.

Alle foto: Lars Asdøl

 

2 tankar på “Nytt funn”

  1. Golvborda er kanskje kring 5 norske alen? Det blir litt i underkant av 3,15 meter. Det kan vere noko å måle litt på neste gong du skal til Lien gård. Foto av høvelen er også av interesse. Det er godt observert. Det står nok enda mange slike skottbenkar rundt om i landet men nokon må ta arbeidet med å finne dei. Å gripe slike høve som dette er viktig. Flott jobba.

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: