Skottbenk på bygningsvernkongressen

Er du ein av dei som synast det høyrast spennande ut med skottbenk men ikkje skjønar heilt kva det er for noko? Er du redd for å stille "dumme" spørsmål på bloggen og då hamnar i "gapestokken" slik som Thor Aage på biletet?
Er du ein av dei som synast det høyrast spennande ut med skottbenk, men ikkje er heilt sikker på kva det er for noko? Er du redd for å stille «dumme» spørsmål på bloggen og hamne i «gapestokken» slik som Thor Aage på biletet?

Då har du sjansen til å oppleve skottbenken på bygningsvernkongressen på Norsk Folkemuseum 3-5. september i år. (http://bygningsvernkongressen.org)  Der kan du få ei innføring i mysteria kring den vidgjetne skottbenken. Vi har fått vår eige praksissesjon på konferansen. Det er få plassar, og fristen for påmelding går snart ut. Om du vil ha plass på sesjonen bør du vere snar: http://bygningsvernkongressen.org/praksissesjoner/p073-skottbenken/

Vi reknar med å samle både skottbenkar og rettbenkar. Dei fremste strykebenktilhengarane har fått i oppgåve å tekkje med never og torv på kongressen. Det er difor tvilsamt om vi kan få dei representert på sesjonen vår denne gongen? Her har du høve til å få ei innføring i bruken av skottbenk og få møte medlemmane i Norsk Skottbenk Union.

Skottokse og ferdigskote bord fastspent i skottbenken til smedane på NDR. Legg merke til det flotte spennjarnet med kile på denne benken. Her er det ikkje snakk om noko vanleg gjengestål. Foto: Roald Renmælmo
Skottokse og ferdigskote bord fastspent i skottbenken til smedane på NDR. Legg merke til det flotte spennjarnet med kile på denne benken. Her er det ikkje snakk om noko vanleg gjengestål. Foto: Roald Renmælmo

Forfattar: Roald Renmælmo

Snikkar med fokus på handverkstradisjon og handverktøy. Universitetslektor og PhD stipendiat på NTNU i Trondheim. Eg underviser på tradisjonelt bygghandverk og teknisk bygningsvern og restaurering.

One thought on “Skottbenk på bygningsvernkongressen”

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: